Subiectul anterior :: Subiectul următor |
Autor |
Mesaj |
xZu Moderator

Data înscrierii: 09/Dec/2007 Mesaje: 605 Locație: In your Pc
|
Trimis: Dum Dec 30, 2007 11:58 pm Titlul subiectului: Vladutz pericol public ? |
|
|
Cod: | Pentru cel putin a treia oara in tot atatea luni, hacker-ul cunoscut sub numele de “Vladuz” a obtinut acces neautorizat la o parte din reteaua eBay, in ciuda eforturilor sustinute facute de echipa de securitate a companiei pentru a-si intari sistemul impotriva unor patrunderi fortate.
Un hacker care se ascunde sub numele de Vladuz a fost capabil sa ocoleasca sistemul de securitate si sa ajunga la credentialele rezervate angajatilor eBay si a postat mesaje pe cel putin doua dintre forumurile companiei. Ironia sortii, el a intrat inclusiv pe un forum dedicat increderii si sigurantei.
Atacul, ca si cele precedente, alimenteaza suspiciunile ca eBay sufera de probleme serioase de securitate a sistemului, in ciuda asigurarilor date de companie ca hacker-ul nu a reusit sa patrunda pe serverele pe care sunt pastrate datele clientilor si alte informatii importante.
Pe parcursul ultimelor doua luni, volatilitatea numarului de licitatii postate si apoi retrase a crescut ingrijorator de mult. Criticii spun ca acesta este rezultatul unei brese in sistemul de securitate al site-ului care le permite cyber-escrocilor sa preia anumite conturi si sa posteze o serie de licitatii frauduloase. Cand echipa de securitate a site-ului descopera ce se intampla de fapt, sterge postarile, provoacand, astfel, o scadere rapida a listarilor.
Purtatorul de cuvant de la eBay, Nichola Sharpe, a spus ca angajatii companiei de securitate iau masuri pentru a pune capat actiunilor lui Vladuz. „Suntem in plin proces de a-l bloca. Avem incredere ca masurile noastre vor functiona”, a spus ea. Sharpe a adaugat ca membrii echipei de securitate stiu exact in ce mod patrunde Vladuz in retea, insa a refuzat sa descrie metoda folosita sau sa dea detalii despre masurile care vor fi luate.
Purtatorul de cuvant a precizat ca nu exista nicio dovada ca ultima bresa creata in sistem a fost diferita de cele de pana acum, cand hacker-ul a reusit sa patrunda in serverele care administreaza e-mail-urile angajatilor si probabil si alte functii, precum intranetul. Sharpe a insistat asupra faptului ca intrusul nu a avut niciodata acces la parti mai sensibile din retea.
Aceste asigurari nu au calmat insa grupul mic dar galagios al celor care sustin ca frauda pe eBay este in plina crestere. Totusi, cu putin timp inainte de ultimul atac al lui Vladuz, o parte dintre cei de pe forum s-au plans incapacitatea eBay de a rezolva problema si de refuzul de a accepta public acest lucru.
„Trebuie sa fim foarte rabdatori, pana cand aceste probleme vor deveni suficient de grave pentru a atrage atentia marelui public, a scris un utilizator din Germania. „Chiar si atunci, cei de la eBay vor aplica tactica lor cunoscuta: negarea si acuzele de dezinformare aduse altora. La pranz, pe banner-ul roz rezervat oficialilor eBay a fost postat un mesaj. Citand o parte din mesajul neamtului, impostorul, care a utilizat nick-ul vladuzpower, i-a raspuns: „Uite-te in 15 martie pe CNN. S-ar putea sa ai o surpriza. Dar nu pot sa promit nimic.” si nu a mai explicat altceva. Intrusul a mai facut asemenea postari pe un forum american, a spus Sharpe.
Ultima intamplare este doar cea mai recenta durere de cap a personalului de securitate de la eBay. Saptamana trecuta, un utilizator a postat informatii personale referitoare la 15 persoane, inclusiv numele, adrese, numere de telefon, conturi bancare si numerele cartilor de credit. Un telefon dat la una dintre aceste persoane a confirmat ca datele erau corecte.
Nu se stie cum s-au putut obtine astfel de informatii. insa eBay nu solicita toate datele care au aparut, astfel incat este posibil ca o parte dintre ele provin din alta parte decat din baza de date eBay. |
Avem informatii aici:
Ulei argan cosmetic
http://stiri.acasa.ro/stiri/FBI_vine_in_Romania_dupa_hackerul_Vladutz__--s42398.html
http://www.ebaymotorssucks.com/vladuz-suppliment.htm
http://www.gandul.info/actual/fbi-ul-il-cauta-innebunit-hackerul-quot-vladutz-quot-romania.html?3927;282986
http://www.freakz.ro/forum/viewtopic.php?p=94215&lowfi=1
Ce ziceti nu e tare ciudat Vladutz asta... mie imi da impresia ca nu e decat o mascota... sau poate hackerul vistat de cei mici... nu stiu am citit foarte multe despre el dar el nu apare nicaieri...pe nici-un site sau forum ...sau altundeva...
E tare ciudat... _________________
Dupa mine potopul ! |
|
Sus |
|
 |
iLLuSioN Administrator

Data înscrierii: 26/Noi/2007 Mesaje: 308 Locație: .-.: DarkZone :.-.
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 12:03 am Titlul subiectului: |
|
|
tare vladutz asta  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
WresTlinG-FaN Hacker

Data înscrierii: 28/Dec/2007 Mesaje: 69 Locație: PLaYBoY TowN DeVa :X:X
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 12:13 am Titlul subiectului: |
|
|
lol ...phoi itzi dai seama :o tare baiathu asta  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
luciandica Nou Venit

Data înscrierii: 03/Dec/2007 Mesaje: 53 Locație: curtici
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 12:18 am Titlul subiectului: |
|
|
aii de plm ...se stie mah...ar fi ca un dzo pt mn  |
|
Sus |
|
 |
GioGio Moderator

Data înscrierii: 03/Dec/2007 Mesaje: 217 Locație: DeaD
|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 12:19 am Titlul subiectului: |
|
|
1 Fetitza _________________
 |
|
Sus |
|
 |
xZu Moderator

|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 12:25 am Titlul subiectului: |
|
|
E bun din cate se pare ca face ...dar daca nu apare pe nicaieri...adica mai pe romaneste se pare ca acest Vladutz nu exista ! ... bineinteles asta nu e sigur ... si daca chiar exista ne v-a demonstra _________________
Dupa mine potopul ! |
|
Sus |
|
 |
WresTlinG-FaN Hacker

|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 12:29 am Titlul subiectului: |
|
|
xZu a scris: | E bun din cate se pare ca face ...dar daca nu apare pe nicaieri...adica mai pe romaneste se pare ca acest Vladutz nu exista ! ... bineinteles asta nu e sigur ... si daca chiar exista ne v-a demonstra |
Da dude dar susta este k nimeni n-a auzit de el pana akm kred ...in ROmania vb ...  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
xZu Moderator

|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 1:25 am Titlul subiectului: |
|
|
WresTlinG-FaN a scris: |
Da dude dar susta este k nimeni n-a auzit de el pana akm kred ...in ROmania vb ...  |
Parerea ta... :P
Se vorbeste despre el de multi ani...se zvoneste ca e din Iasi  _________________
Dupa mine potopul ! |
|
Sus |
|
 |
WresTlinG-FaN Hacker

|
Trimis: Lun Dec 31, 2007 1:36 am Titlul subiectului: |
|
|
xZu a scris: | WresTlinG-FaN a scris: |
Da dude dar susta este k nimeni n-a auzit de el pana akm kred ...in ROmania vb ...  |
Parerea ta... :P
Se vorbeste despre el de multi ani...se zvoneste ca e din Iasi  |
aaaa..oke cel putzin eo nam auzit de el ....atunci my bad cu am zis mai sus  _________________
 |
|
Sus |
|
 |
UrSuLeTz Hacker

Data înscrierii: 31/Dec/2007 Mesaje: 69 Locație: c99-shell
|
Trimis: Mar Ian 01, 2008 7:33 pm Titlul subiectului: |
|
|
un hacker bun este acel hacker care nu se aude de el  _________________
Status :php & MySql - learner 0,1% |
|
Sus |
|
 |
GioGio Moderator

Data înscrierii: 03/Dec/2007 Mesaje: 217 Locație: DeaD
|
Trimis: Mar Ian 01, 2008 8:10 pm Titlul subiectului: |
|
|
DaP Si Eu Sunt Mos Craciun _________________
 |
|
Sus |
|
 |
xZu Moderator

|
Trimis: Mar Ian 01, 2008 11:36 pm Titlul subiectului: |
|
|
UrSuLeTz a scris: | un hacker bun este acel hacker care nu se aude de el  |
Poate da...poate nu.. eu sunt de alta parere si anume ca un hacker trebuie sa se face cunoscut intai in programare si apoi participand la cat mai multe echipe de hacking...e bine si sa stai sa inveti fara sa scoti capu pe net si apoi sa dai un atac surpriza[pentru unii a fost...dar nu putin stiu cat de slab este ebay la securitate] dar apoi s-ar putea sa nu te mai recunoasca nimeni... si asta e nasol _________________
Dupa mine potopul ! |
|
Sus |
|
 |
UrSuLeTz Hacker

|
Trimis: Mar Ian 01, 2008 11:43 pm Titlul subiectului: |
|
|
xZu a scris: | dar apoi s-ar putea sa nu te mai recunoasca nimeni... si asta e nasol |
tu pentru a te face cunoscut spargi niste siteuri sau infectezi pe altii mai putin priceputi cu troiane ? crezi ca asta iti aduce popularitate ? sau tu doar pentru a te cunoaste lumea faci astea ? _________________
|
Sus |
|
 |
xZu Moderator

|
Trimis: Mie Ian 02, 2008 12:37 am Titlul subiectului: |
|
|
UrSuLeTz a scris: | xZu a scris: | dar apoi s-ar putea sa nu te mai recunoasca nimeni... si asta e nasol |
tu pentru a te face cunoscut spargi niste siteuri sau infectezi pe altii mai putin priceputi cu troiane ? crezi ca asta iti aduce popularitate ? sau tu doar pentru a te cunoaste lumea faci astea ? |
m-ai inteles total gresit...
Citat: | eu sunt de alta parere si anume ca un hacker trebuie sa se face cunoscut intai in programare si apoi participand la cat mai multe echipe de hacking |
spusesem asta...
Si...Nu eu nu folosesc trojeni sau keyloggere[exeptie prietena]...am folosit si eu trojan[asta de nu mai multe de 3 ori] din curiozitate si cred ca toti au facut asta cat despre situri tot la fel la inceput cateva...dar acum recunosc ca sparg tot ce prind[asta nu inseamna ca sunt disperat dupa asta] si asta o fac ca sa fac un fel de reclama forumului nostru...chiar discutam cu ILLusioN despre asta :d _________________
Dupa mine potopul ! |
|
Sus |
|
 |
UrSuLeTz Hacker

|
Trimis: Mie Ian 02, 2008 12:52 am Titlul subiectului: |
|
|
daca vrei sa spargi cat mai multe si mai usor ma refer la siteuri intra pe milw0rm ia de acolo ultimele vulnerabilitati descoperite , vezi daca au dorkuri si pe urma totul vine de la sine ... _________________
|
Sus |
|
 |
|