Pagina de start a forumului ©║º•DarkZone•º║® ©║º•DarkZone•º║®
Powered by • iLLuSioN •

FAQFAQ   CăutareCăutare   MembriMembri   GrupuriGrupuri   ÎnregistrareÎnregistrare 
 ProfilProfil   Mesaje privateMesaje private   AutentificareAutentificare 

[HTML]Aseza in pagina folosin Tagul

Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ©║º•DarkZone•º║® -> Web Design
Subiectul anterior :: Subiectul următor  
Autor Mesaj
m|nu
Vizitator

MesajTrimis: Lun Dec 24, 2007 2:22 am    Titlul subiectului: [HTML]Aseza in pagina folosin Tagul Răspunde cu citat (quote)

Asezare in pagina folosind tag-ul <table>
Trebuie sa stiti ca marea majoritate a site-urilor web folosesc tabelele pentru incadrarea textului si a imaginilor in pagina si nu numai pt incadrarea tuturor elementelor unei pagini.
Mai jos veti vedea cum se realizeaza Layout-ul unei pagini web folosind tag-ul <table></table>
Care este rolul tabelelor intr-o pagina web?
-Pai cu ajutorul tabelelor noi putem imparti o pagina web in mai multe coloane in care putem pune ce elemnte dorim:text,imagini,filme etc. . -Pagina pe care o cititi acum are doua coloane si anume una este cea cu link-urile din partea stinga iar in alta se afla textul cu descrierea folosirii tabelelor.
-Daca nu precizati in tag-ul <table></table> dimensiunea conturului tabelei border(eng.) ca optiune initiala(default -eng.) border-ul este de dimensiunea 1
-Puteti sa introduceti cit text vreti ,textul se incadreaza in border-ul celulei(ca tabela este impartita in celule), iar daca scrieti mai mult text tabela s emareste in functie de continut.
-Un exemplu de tabela il vedeti aici: Prima mea tabela in html folosind tag-ul <table></table> iar mai jos vedeti codul html:(trebuie sa precizez ca tabela are doua celule)
<html><head><title>Prima mea tabela in html</title></head><body><table><tr><td>Aceasta este prima mea tabela care contine doua celule una fiind cea care contine acest text pe care-l cititi acum </td> <td>Iar aceasta parte contine un alt text; aceasta este partea un punem un alt text care va fi afisat in partea dreapta dupa cum vedeti...NOTA:observati ca tabela are un contur(border-.eng) de dimensiunea unu pe care am dorit eu s-o aiba ; valoarea iniziala a conturului tabelei in cazul in care nu precizati valoarea lui in cadrul tag-ului <table> este 0 ,adica nu se va vedea nici un contur ;daca doriti sa aveti o tabela cu contur(border-.eng) trebuie sa dati dimensiunea conturului 1 lucru care se scrie in felul urmator<table>.Border este un atributal tag-ului <table> si poate avea mai multe valori incepind de la 0; binenteles toate valori intregi pozitive.</td> </tr></table></body> </html>
-Dupa cum vedeti am scris intre tag-urile <table></table> <tr><td></td><td></td></tr> ; ce inseamna asta? <tr></tr>spune browser-ului ca trebuie sa afiseze un rind nou de celule care se scriu <td></td>.Ori de cite ori doriti sa introduceti un rind nou de celule trebuie sa incepeti cu<tr> scrieti in code cite celule vreti; daca doriti doua trebuie sa scrieti asa:<td>textul care vreti sa-l puneti</td><td>un alt text care vreti sa-l puneti</td> iar mai apoi trebuie sa inchideti tag-ul </tr>.
Un alt exemplu de tabela dar cu fundal de culoare diferit il vedeti aici:Prima mea tabela colorata in html folosind tag-ul <table></tabela> si atributul bgcolor al tag-ului <td></td>
-Aici puteti vedea codul si cum am scris:

<html><head><title>Prima mea tabela in html</title></head><body><table><tr><td>Aceasta este prima mea tabela care contine doua celule una fiind cea care contine acest text pe care-l cititi acum</td><td>Iar aceasta parte contine un alt text; aceasta este partea un punem un alt text care va fi afisat in partea dreapta dupa cum vedeti...NOTA:observati ca tabela are un contur(border-.eng)de dimensiunea unu pe care am dorit eu s-o aiba ;valoarea iniziala a conturului tabelei in cazulin care nu precizati valoarea lui in cadrul tag-ului <table> este 0 ,adica nu se va vedea nici un contur ;daca doriti sa aveti o tabela cu contur(border-.eng) trebuie sa dati dimensiunea conturului 1 lucru care sescrie in felul urmator<table>.Border este un atribut al tag-ului <table> si poate avea mai multe valori incepind de la 0; binenteles toate valori intregipozitive. Observati ca aceasta celula are culoare gri deoarece am introdus in tag-ul <td> atributul bgcolor adica am scris i felul urmator<td>.#999999 reprezinta codul hex al culorii respective.NOTA:atributul bgcolor binenteles poate avea valori din cele mai diverse in functie de dorintele voaste.Noi va recomandam sa folositi culorile sigure sau web safe-.eng pe care le vom preciza in alta sectiune deoarece acele culori le pot vizualiza corect toti utilizatorii de internet.</td> </tr> </table></body> </html>
Sus
Afișează mesajele pentru a le previzualiza:   
Crează un subiect nou   Răspunde la subiect    Pagina de start a forumului ©║º•DarkZone•º║® -> Web Design Ora este GMT + 3 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteți crea un subiect nou în acest forum
Nu puteți răspunde în subiectele acestui forum
Nu puteți modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteți șterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteți vota în chestionarele din acest forum